Neste blog muita informação sobre a história da Bossa Nova.
Acesso direto às publicaçòes no Rádio Forma & Elenco sobre:

Wilson Simonal, - Maysa, - António Carlos Jobim, - Tuca

Zecalouro, - Elis Regina , - Dick Farney , - Zito Righi


quinta-feira, 3 de julho de 2008

Um Tributo a 50 Anos de Bossa Nova na Holanda

.
No dia 10 de julho fazem 50 anos que o João Gilberto gravou seu primeiro disco (78 rpm). No lado A tinha a canção “Chega de Saudade” do duo Antonio Carlos Jobim / Vinicius de Moraes e no lado B o numero Bim Bom do João Gilberto mesmo. Este disco significava o nascimento da Bossa Nova.

Na 5ª feira 10 de julho no Theater no Ar Livre Caprera de Bloemendaal haverá um concerto unico para comemorar este fato, o conjunto “Nosso Trio” virá especialmente do Brasil.

Nosso Trio:

Kiko Freitas - Batera

Nei Conceição - Baixo

Nelson Faria - Guitarra


Com a cantora mais brasileira da Holanda
Josee Koning


Juni 2008 – Op 10 juli is het 50 jaar geleden dat de Braziliaanse gitarist João Gilberto zijn eerste [78 toeren] plaat opnam. Het was een single met het nummer Chega de Saudade van het duo Antonio Carlos Jobim / Vinicius de Moraes op de A-kant en het door Gilberto zelf geschreven Bim Bom op de B-kant. Deze plaat betekende de geboorte van een nieuw genre: de bossa nova.

Op donderdag 10 juli vindt er in het Openluchttheater van Bloemendaal, Caprera, een uniek concert plaats om dit feit te vieren.
De band 'Nosso Trio' zal er speciaal voor uit Brazilië komen.
Nosso Trio (Nelson Faria, Ney Conceição, Kiko Freitas is ook de begeleidingsband van João Bosco).
Pianist Hans Vroomans (Metropole orkest, Laura Fygi...) en de Zwitserse cellist Daniel Pezzotti (Hermeto Pascoal, Cecilia Bartoli...)zullen dit prachtige trio versterken.
Een aantal zangstudenten van de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam zal laten horen dat de bossa nova nog steeds alive & kickin' is.

Tijdens het concert worden bijzondere zwart-wit foto’s geprojecteerd van Rio de Janeiro in de jaren 1950, de tijd van het ontstaan van de bossa nova. Sfeervolle beelden van de stad, waarvan de meesten zijn gemaakt door de Zweedse schrijver, fotograaf, filmmaker en ontdekkingsreiziger Rolf Blomberg (1912-1996) op zijn vele reizen door Brazilië. De foto's zijn speciaal voor deze avond ter beschikking gesteld door Archivo Blomberg, dat de nalatenschap van Rolf Blomberg beheert.
Ook zijn er historische foto's en filmfragmenten te zien van de grote artiesten van die tijd:
Tom Jobim, João Gilberto en zijn vrouw Astrud die The Girl from Ipanema wereldberoemd maakte, dichter Vinicius de Moraes...

A tribute to 50 years of Bossa Nova
Donderdag 10 juli Openluchttheater Caprera Bloemendaal, aanvang: 21.00 uur.
Met:
Josee Koning - zang
Nosso Trio:
Nelson Faria - gitaar
Ney Conceição - bas
Kiko Freitas - drums

Daniel Pezzotti - cello
Hans Vroomans - piano
zangstudenten van de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam
regie: Pieter van Empelen
.
.

Nenhum comentário: